Συμβουλές

 

Σκολίωση

 

Πρόγραμμα σκολίωσης για πρόληψη και διόρθωση το οποίο αποτελείται από 3 μέρη

      • Ασκήσεις εξισορρόπησης του σώματος
      • Ασκήσεις ενδυνάμωσης
      • Ασκήσεις ευθυγράμμισης-διατάσεις

 

Φυσικοθεραπεία και Alzheimer :

Η φυσικοθεραπεία στους  ασθενείς  με Alzheimer έχει ως στόχο να παραμείνουν οι ασθενείς δραστήριοι και περιπατητικοί. Με τη μέθοδο της επανάληψης και ένα σταθερό πρόγραμμα ασκήσεων, οι ασθενείς επανεκπαιδεύονται σε λειτουργίες που έχουν αφήσει (να σηκώνονται μόνοι τους, να περπατούν). Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στην ενδυνάμωση, στη βελτίωση της δυσκαμψίας  και  της ισορροπίας. Σε ασθενείς που είναι κλινήρεις η φυσικοθεραπεία βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση των μυών, στην πρόληψη κατακλίσεων και αγκυλώσεων,  όπως επίσης και στην ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος.

Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου

 

Η οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης αποτελείται από 5 οσφυικούς σπονδύλους, οι οποίοι έχουν τέτοια μορφή ώστε να σχηματίζουν μια φυσική καμπύλη που ονομάζεται λόρδωση. Κατά την όρθια στάση, όπως επίσης και κατά το βάδισμα,  η καμπύλη αυτή μένει ως έχει. Κατά την καθιστή θέση όμως, η καμπυλότητα αναστρέφεται. Η λάθος καθιστή θέση κάνει  το δίσκο που βρίσκεται ανάμεσα στους σπονδύλους να συμπιέζεται, με αποτέλεσμα έπειτα από μια πολύωρη καθιστή θέση, είτε μετά από ένα απότομο σκύψιμο προς τα μπρος, να δημιουργηθεί κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση ή και στο πόδι. Συνεπώς μερικά από τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουμε είναι :  σωστή καθιστή θέση, καθημερινό τακτικό βάδισμα ώστε να αναστρέφουμε τα αποτελέσματα της καθιστικής ζωής, σωστή εκγύμναση σταθεροποιών μυών της μέσης και διατήρηση της ελαστικότητας της μέσης.

           

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων διαφόρων αιτιών που προκαλεί διαταραχές στη φυσιολογική δομή και στις βιοκινητικές λειτουργίες της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Μερικές από τις αιτίες είναι : Σκληρύνσεις τενόντων και μυών (triggerpoints), κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, κατάγματα σπονδύλων, οστεοπόρωση, σπονδυλαρθρίτιδα. Η φυσικοθεραπεία έχει ως στόχο τη χαλάρωση των μυών της αυχενικής μοίρας , μείωση του πόνου, ενδυνάμωση του αυχένα και των άνω άκρων, εκμάθηση σωστής θέσης της κεφαλής, της αυχενικής μοίρας καθώς και της γενικής στάσης στο χώρο εργασίας και στην καθημερινότητα.


 

 

Search

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

25 Μαρτιου,

Θεσσαλονίκη,

Κιν: 6972085460

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.